Matrix – Oil Wonders Line

Ingen har väl missat Matrix Oil Wonders? Oljornas orientaliska design drar till sig uppmärksamhet. De smala plastflaskorna har en svart kork med smidig sprejfunktion. Det viktigaste är förstås att Matrix Oil Wonders helt enkelt är en vacker produkt. Etiketten har ett vackert droppmönster som för tankarna till Egypten, Amazonas eller Indien.

Rosa hibiskus, orange amla eller himmelsblå murmuru är de tre av de vårdande ämnen som finns i Oil Wonders.

matrix-seria-oil-wonders

OIL WONDERS EGYPTIAN HIBISCUS

För vem?
Olja för färgat eller matt hår.

Matrix Oil Wonders Egyptian Hibiscus är särskilt framtagen för färgat hår. Den skyddar (även mot termiska skador) och motverkar matt hår, gör håret glansigt, och bevarar hårets färg. Oljan återfuktar håret och motverkar torrhet, som annars uppstår efter färgning. Den innehåller vegetabiliska extrakt med fantastiska stärkande egenskaper:

  • olivolja (Olea Europaea),
  • extrakt från hibiskus (Hibiscus sabdariffa).

OIL WONDERS INDIAN AMLA

För vem?
Olja för skadat, skört och känsligt hår.

Oil Wonders Indian Amla är en olja från Matrix som stärker och skyddar håret. De värdefulla ingredienserna gör produkten universell. Den gör håret mjukare, glansigare och lenare, förbättrar dess skick, skyddar, och återfuktar håret. Den komplexa omvårdnaden är möjlig tack vare två ingredienser:

  • olivolja (Olea Europaea),
  • amla (Phyllanthus Emblica).

OIL WONDERS AMAZONIAN MURUMURU

För vem?
Olja för svårhanterligt hår.

Det är förmodligen inte möjligt att ta fram en perfekt hårolja för styling, men Matrix Oil Wonders Amazonian Murumuru kommer i närheten eftersom det är en universell produkt. Produkten passar alla sorters hår och återfuktar, gör håret glansigare, och underlättar kamning genom att täcka håret med ett mjukt lager. Oljan gör håret rakt och lent under lång tid, vilket beror på två ingredienser:

  • oliveolja (Olea Europaea),
  • murumuru (Astrocaryum Murumuru).

OIL WONDERS SHARP CUT OIL

För vem?
Olja för professionellt klippt hår av alla sorter.

Oil Wonders Sharp Cut Oil är en vårdande hårolja som underlättar styling. Matrix Cosmetics används ofta av frisörer och stylister, och den här oljan passar dem. Sharp Cut Oil gör håret mjukare och bättre efter klippning. Dessutom vårdar, återfuktar och föryngrar den tack vare naturliga oljan:

  • arganolja (Argania Spinosa).

JÄMFÖRELSE – OIL WONDERS

Förutom den originella designen har Matrix Oil Wonders också en behaglig konsistens. De har inte den typiska oljiga konsistensen som kan tynga ner håret. Det här är rinniga oljor, vilket kan vara en fördel eftersom de är lättare att spreja på håret. Den enkla appliceringen och möjligheten att använda oljan i både vått och torrt hår är mycket stora fördelar.

Matrix Oil Wonders är färglösa produkter med intensiva dofter. Oil Wonders Egyptian Hibiscus har en härlig blomsterliknande doft, medan Sharp Cut har en stark parfymerad doft som påminner om hårsalonger. Dofterna är definitivt något som skiljer oljorna i den här serien från mängden.

Vi behöver säga något om oljornas sammansättning. Tyvärr är ingen av dem helt naturlig. Produkten innehåller endast en olja, och har berikats med extrakt. De innehåller stora mängder silikon, alkohol och konserveringsmedel.