Redken Diamond Oil

Diamond Oil är en serie håroljor från Redken. De tunga glasflaskorna gör att produkten känns mycket lyxig. Förpackningen har en ovanlig form som ska påminna om diamanten kollektionen är uppkallad efter. Diamond Oil finns i tre olika färger (guld, svart och rosa). Produkten är lätt att hålla i handen, men samtidigt lätt att tappa.

Appliceringen underlättas tack vare den smidiga pipetten eller pumpen (den senare för den rosa varianten).

redken-diamond-oil-seria

DIAMOND OIL SHATTERPROOF SHINE

För vem?
Olja för skadat hår vars skick förvärras.

Redken Diamond Oil har en grundläggande version för grundläggande omvårdnad av skadat hår. Oljan tränger in i hårets struktur och vårdar, återställer och stärker håret. Den ger håret en frisk glans, motverkar statiskt hår, och motverkar skador från styling och liknande processer. Denna fantastiska effekt är möjlig tack vare tre naturliga oljor:

  • solrosoolja (Helianthus Annuus),
  • korianderolja (Coriandrum Sativum),
  • aprikoskärnolja (Prunus Armeniaca).

DIAMOND OIL SHATTERPROOF SHINE INTENSE

För vem?
Olja för matt, strävt och mycket skadat hår.

Den här versionen erbjuder en mer intensiv effekt, och har vårdande och föryngrande egenskaper. Den tränger in i till och med de djupaste strukturerna och förbättrar även det mest skadade hårets skick. Diamond Oil Shatterproof Shine Intense ger håret en tredimensionell glans, skyddar mot skador och statiskt hår, och återställer dess hälsa. Detta är möjligt tack vare en stor mängd oljor:

  • solrosolja (Helianthus Annuus),
  • olivolja (Olea Europaea Oil),
  • jojobaolja (Simmondsia Chinensis Oil),
  • kokosolja (Cocos Nucifera Oil),
  • camelinaolja (Camelina Sativa Seed Oil),
  • korianderolja (Coriandrum Sativum Seed Oil),
  • aprikoskärnolja (Prunus Armeniaca Kernel Oil).

DIAMOND OIL STYLE ENHANCING OIL

För vem?
Olja för alla sorters hår, innan torkning.

Den rosa oljan i kollektionen Diamond Oil är ett skyddande serum med oljig konsistens. Redken Glow Dry Style Enhancing Oil ska användas innan styling. Den gör håret mjukare, glansigare och mer lätthanterligt tack vare silikon och alkohol. Oljan påskyndar torkningstiden och gör att stylingen går mycket lättare. Detta beror inte på naturliga oljor som i de andra versionerna, eftersom den här versionen inte innehåller någon olja alls!

JÄMFÖRELSE – DIAMOND OIL

Skillnaderna mellan olika oljor i serien Redken Diamond Oil beror förstås på vilka versioner vi jämför. Färst skillnader finns mellan Shatterproof Shine och Shatterproof Shine Intense – två oljor som ska vårda skadat hår. Den senare innehåller fler naturliga oljor och har en mer intensiv effekt.

Diamond Oil Glow Dry har ett annat syfte och sammansättning. Den innehåller inga oljor, utan baseras på silikon och alkohol. Dess sammansättning, konsistens och doft skiljer sig helt och hållet från ed andra oljorna i serien Diamond Oil. Den används inte heller för hårvård, utan som en kosmetisk produkt som är till för styling.

Generellt sett är två produkter i serien Redken Diamond Oil lika varandra i konsistensen. Oljorna är färglösa och utrustade med en pipett av hög kvalitet. Doseringsanordningen sitter ovanligt nog längst ned, vilket underlättar appliceringen. Doften är inte särskilt trevlig, men den skiljer sig åt mellan de olika versionerna.