L’Oral Professionnel – Mythic Oil Line

Håroljorna i serien Mythic Oil är bra exempel på exklusiv kosmetika. Den vita förpackningen med marockanska, metallfärgade mönster fångar vår uppmärksamhet och passar mycket bra i alla badrum. De är mycket ergonomiska. Den långa, smala glasflaskan är lätt att få ett bra grepp om, även om glas förstås kan krossas.

Appliceringen underlättas tack vare den smidiga pumpen (eller sprejfunktionen, om du väljer den skimrande oljan).

loreal-professionnel-seria-mythic-oil

MYTHIC OIL VÅRDANDE OLJA

För vem?
Hårolja för alla sorters hår.

Den vårdande oljan Mythic Oil har djupa, komplexa effekter. Den förser håret med vårdande ingredienser som förbättrar dess hälsa och utseende. Den unika oljan disciplinerar och framhäver håret. Den absorberas nästan omedelbart, gör håret vackrare, underlättar styling, kontrollerar fuktnivån, skyddar mot skadliga faktorer, och vårdar håret. Allt detta är möjligt tack vare de värdefulla ingredienserna som L’Oreal Nourishing Oil innehåller, nämligen:

  • avokadoolja (Persea Gratissima),
  • druvkärnolja (Vitis Vinifera).

MYTHIC OIL RICH OIL

För vem?
Hårolja för svårhanterligt, strävt, statiskt eller svårhanterligt hår.

Den särskilda sammansättningen i denna olja har tagits fram för att tämja svårhanterligt hår och vårda det. När håret blir friskare blir det även glansigare och mjukare. I fuktigt hår underlättar oljan styling och i torrt hår blir det en perfekt finish. Mythic Rich Oil underlättar kamning, skyddar håret, vårdar det, och får det att se yngre ut. detta beror bland annat på att L’Oreals olja innehåller antioxidanter och två essentiella oljor:

  • arganolja (Argania Spinosa),
  • risolja (Oryza Sativa).

MYTHIC OIL COLOUR GLOW OIL

För vem?
Hårolja för färgat och slingat hår.

Denna flerfunktionella olja från L’Oreal återfuktar håret på djupet. Torrhet kan nämligen vara orsaken till matt, strävt och svagt hår som färgats. Oljans uppgift är att skydda och bevara hårets färg och göra det starkare. Oljan gör håret glansigare, mjukare, lenare, och underlättar kamning tack vare de fyra naturliga håroljornas:

  • avokadoolja (Persea Gratissima),
  • druvkärnolja (Vitis Vinifera),
  • tranbärskärnolja (Vaccinium Macrocarpon),
  • linfröolja (Linfröolja).

MYTHIC OIL SHIMMERING OIL

För vem?
Belysande hårolja för alla sorters hår.

Mythic Oil Shimmering Oil är inte bara framtagen för håret, utan också för kroppen. Den har få vårdande och återfuktande egenskaper eftersom dess främsta uppgift är att göra håret vackrare. Oljan får håret att skimra och ger det en silkeslen glans. Om du sprejar oljan i topparna framhävs de, och om du använder den i hela håret får håret nästan ett tredimensionellt utseende. De skimrande partiklarna beror givetvis på de vegetabiliska oljorna:

  • sesamolja (Sesamum Indicum),
  • mandelolja (Prunus Amygdalus Dulcis).

JÄMFÖRELSE – MYTHIC OIL

Håroljorna i kollektionen Mythic Oil skiljer sig, som tidigare nämnt, åt när det gäller sammansättning och egenskaper. Oljorna kännetecknas av deras inte helt naturliga sammansättningen. I de flesta fall innehåller de flera onaturliga ingredienser, till exempel silikon, alkohol och doftämnen som lika gärna kunde undvikas.

Doften är en intressant faktor. Samtliga oljor i kollektionen har en doft som är identisk. Det är en intensiv doft som påminner lite om en parfym eller stylingprodukter. Undantaget är den sista (Shimmering Oil) som luktar mycket godare och mindre intensivt. Den påminner om blommor.

Konsistensen på håroljorna i L’Oreal Mythic Oil är rinnig. Pumpen underlättar doseringen, och oljan absorberas perfekt av håret. Shimmering Mythic Oil är mycket mer rinnig än de andra, och appliceras som en sprej. Det beror förmodligen på att den också passar kroppen.